Partnerek

Partnerek:

http://noob.hu/2011/06/17/anigif_0.gif
Bannereim:
http://noob.hu/2011/06/13/bba.png http://i52.tinypic.com/jjur95.gif
Yuste@Hotmail.Hu





2011. június 22., szerda

Veszélybe kerülhet a spanyol labdarúgás


 Csődbe mehetnek a spanyol labdarúgóklubok – legalábbis a Marca keddi számában megjelent írás szerint. Az első és másodosztálybeli klubok tartozása megközelíti a négymilliárd eurót, és eddig több mint 300 játékos tett panaszt fizetése elmaradása miatt. A futballisták sztrájkkal fenyegetőznek, a klubok nem akarnak fizetni, a szakszervezetek és a liga közti megállapodás pedig nagyon távolinak tűnik – mindez a 2003-ban bevezetett csődtörvény következtében...

Izgalmas nyár elébe néznek a spanyol labdarúgás kedvelői, ám ezúttal nem csak a méregdrága sztárigazolások miatt. Ugyanis könnyen lehet, hogy a labdarúgók sztrájkot fognak hirdetni, így kérdésessé válhat, hogy egyáltalán elindulnak-e augusztusban az új bajnokságok.
Történt ugyanis, hogy a 2003-ban elfogadott csődtörvény következtében – amely lehetővé teszi, hogy az adósságok felét legálisan eltöröljék – most több száz játékos tett panaszt azért, mert klubjaik nem hajlandóak kifizetni a járandóságaikat. Az egyeztetések már hosszú ideje zajlanak a Spanyol Labdarúgók Szövetsége (AFE) és a Profi Labdarúgóliga (LFP) közt a megoldás érdekében, de a hírek szerint a megállapodás egyelőre a jövő zenéje, így az is elképzelhető, hogy az AFE sztrájkot hirdet.

Ez a gond nem újdonság Spanyolországban, hiszen a csaknem négymilliárd eurós tartozás nem egyik napról a másikra keletkezett, ám a probléma az évek haladtával egyre fontosabbá válik, tudván, hogy a 2013–2014-es szezonban életbe lép az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) pénzügyi fair play-szabálya, amely azokat a klubokat, amelyek gazdaságilag veszteségesek, nem engedi indulni a nemzetközi kupaporondon.
A Marca szerint egyedül a Barcelonát és a Real Madridot nem fenyegeti ez a veszély, köszönhetően a két klub kiváló anyagi hátterének, míg a többi együttes tisztában van a problémával. Állítólag 2012-től életbe lép egy szigorúbb szabályozás, amely megakadályozhatja, hogy valóban kétcsapatossá váljon a spanyol élvonal – már ha egy lehetséges sztrájk miatt nem maradnak el a mérkőzések...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése