Partnerek

Partnerek:

http://noob.hu/2011/06/17/anigif_0.gif
Bannereim:
http://noob.hu/2011/06/13/bba.png http://i52.tinypic.com/jjur95.gif
Yuste@Hotmail.Hu





2011. június 23., csütörtök

Mourinho felállást változtat


 A Madrid edzője a 2011-2012-es szezon csapatát már 3 középpályással és ugyananyi csatárral képzeli el és búcsút mondana a 4-3-2-1-es felállásnak. 

 A „Moupadben”, mely a tréner taktikai elgondolásait tartalmazza, van egy új mappa, amit mostantól a portugál és munkatársai igen gyakran fognak nyitogatni. Ez a 4-3-3 szisztéma mappája. A mester céltudatosan meg akarja változtatni a Madrid arculatát a következő szezonra. A 4-3-2-1-es formáció, melyet oly sokszor használt az elmúlt időszakban, a szemetes kosárban landolt.

A 2012-es Mourinho-csapat a hagyományosnak mondható 4-es védekező sorral, 3 középpályással és 3 csatárral fog előállni. Mou már próbálkozott ezzel a formációval az előző szezon bizonyos meccsein. Megszületett a fejében a rendszer minden eleme, majd megtervezte a modellt, ami a pálya közepén mozgó három emberre épül.

Ehhez az átalakuláshoz jól illik Nuri Sahin érkezése. Tény, hogy Xabi Alonso és Khedira szerepeltetése nem vitatható Mourinho számára, s ez arra készteti a portugált, hogy változtasson az ábrán, azaz helyet csináljon a Reál új csillagának. A Xabi-Sahin pillér a védekezésben gyenge lehet. És mivel az előző év kettőse is megmaradt ezen a poszton, sejthető, hogy a Madrid játékában alkalmanként a meccs terhe előreláthatóan erre a tengelyre fog nehezedni.
Változatos variációk

Ezzel a hármassal biztossá válik, hogy a rövid passzos játékot előnyben részesítő futballisták, mint Xabi, Sahin vagy Granero egészséges együttműködést tudnak kialakítani a „gyűjtögető” feladatú Khedirával és Lass-szal, amennyiben a francia folytatja madridi pályafutását. Azonkívül ez a formáció lehetőséget ad arra, hogy azok a játékosok, akik az előző szezonban a ’9’-es mögött a szélen segítettek, mint például Özil, Kaká vagy Di María, most nagyobb területet mozoghatnak be.

Mourinho már kipróbálta a 4-3-3-as felállást a múlt évben. Főleg azokon a meccseken, ahol védekezésben erős játékosokkal kellett biztosítani a középpályát. Például a Calderónban alkalmazta hármas tengelyként Lasst, Xabit és Khedirát, előttük Özillel, Cristianoval és Benzemával, míg a San Mamés-ban Lasst, Pepét és Granerot küldte pályára Kaká, Higuaín és Di María mögött.

Ez az új összeállítás azt eredményezi, hogy a Madrid egy támadó szellemű csapattá válik a pozíciójukban keményebb játékosok révén. De nem csak a középpálya játékosaitól várható változás, hanem a szélen lévők is előbbre mozoghatnak. Az egyik közülük Coentrao, aki Mourinho elképzelései szerint mind oldalt a két szélen, mind pedig a középpálya belső részén tud játszani. Ugyanezt a szerepet töltheti be Marcelo és Altintop is. Sőt, ebben a tengelyben teljesíteni tud Pepe vagy Albiol is. A játékosok közül 14-en megfelelnek a modell szerinti középpályás szerepkörnek: Pepe, Albiol, Marcelo, Xabi, Lass, Khedira, Gago, Granero, Sahin, Altintop, Canales, Özil, Kaká és Di María.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése