Partnerek

Partnerek:

http://noob.hu/2011/06/17/anigif_0.gif
Bannereim:
http://noob.hu/2011/06/13/bba.png http://i52.tinypic.com/jjur95.gif
Yuste@Hotmail.Hu

2011. július 5., kedd

Guardiola rombusz alakúvá alakítaná a Barca középpályáját Fabregas kedvéért

http://www.hatharom.hu/gallery/ab91a5d71bce67c4445e37dfa536a063/Barcelona_rombusz_640.jpg
 Határozott elképzelése van Josep Guardiolának, a Barcelona vezetőedzőjének arról, hogy hogy szorítana helyet csapatában Cesc Fabregasnak, ha sikerülne őt megszerezni az Arsenaltól. Egy 3-4-3-as, rombusz alakú középpályával rendelkező felállásra állítaná át csapatát, amivel új kihívás elé állíthatná az ellenfeleket.

 A külső szemlélő számára úgy tűnhet, a Barcelona feleslegesen küzd Fabregas visszavásárlásáért, hiszen a Barcelona középpályája legtöbbször szinte tökéletesen működik, és lehetetlennek tűnik megmondani, hogy Josep Guardiola kit áldozna be azért, hogy a korán az Ágyúsokhoz került középpályásnak helyet adjon. Nos, úgy tűnik, a Xavi, Busquets, Iniesta hármasból senkit, inkább a hátvédsort rostálná meg, és még támadóbbá tenné a katalán együttest.

A gránátvörös-kékekhez közel álló Sport információi szerint a kétszeres BL-győztes tréner 3-4-3-as, vagy inkább 3-1-2-1-3-as felállásra állítaná át csapatát, hiszen a középpályán helyezkedő négy embert rombusz alakban állítaná fel. Ennek az alakzatnak az első, támadó csúcsán Fabregas, a védekezőn Busquets, a jobb oldalán Xavi, a balon pedig Iniesta kapna helyet.
A csatársorban a 2010-11-es szezonhoz hasonlóan Villa, Messi és Pedro kapna helyet, de sokkal érdekesebb lehet, hogy a háromfős védelem hogyan állna fel. A Sport szakírója szerint valószínűleg Dani Alvesnek, Piquének és Abidalnak szavazna bizalmat Guardiola, amennyiben Puyol nem épül fel teljesen a sérüléséből. Természetesen, ahogy eddig is, Busquets egyik legfontosabb feladata lenne, hogy visszalépve segítse a hátvédeket, pláne, hogy Alvesnek továbbra is bőven lenne feladata támadásban, hiszen az ő oldalán játszó Xavi távolról sem klasszikus szélső, nem tudná bejátszani a vonal melletti területet.
Guardiola szerint az ellenfelek lassan kiismerik a Barcelona játékát, ezért az a célja a felállás megváltoztatásával, hogy újabb meglepetéseket okozzon. De nem csak ezt az egy lépést teszi ennek érdekében. Ezért kérte azt is, hogy a nagyon gyors Alexis Sánchezt igazolják le. De a legfontosabb akkor is az lenne a számára, hogy a már két éve hívott Fabregast megszerezze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése